Hieronta/Osteopatia

Miksi tulla hierontaan/osteopaattiseen hoitoon?

Kaikille ei varmasti ole selvää, minkä takia tullaan hierontaan ja mitä hierontakäynnillä yleisesti haetaan. Hieronnan tulos ja tavoitteet ovat moniosainen kokonaisuus.

Osteopatiassa katsotaan lantion  olevan selkärangan perusta, ikäänkuin rakennuksen kivijalka. Kallistumat/kiertymät lantiossa tai rangassa aiheuttaa jännitteitä koko rangan alueelle häiriten kehon toimintaa ja siirtäen jännistystä luustolle, sidekudoksille ja lihaksille. Lopputuloksena on lihas- ja nivelkipuja ja ryhtivirheitä, koska lihakset yrittävät korvata häiriintyneen luisen kehyksen tehtävää joutuen työskentelemään jatkuvasti ja väsyvät ylläpitäessään kehon pystyasentoa.

Jos vaivanasi on esimerkiksi tuki- ja liikuntaelin kipu- tai häiriötila, niin hieronta osteopaattisin tekniikoin sopii sinulle erityisen hyvin. Hoidolla voidaan hoitaa myös akuutteja ja kroonisia vaivoja esim. päänsärky ja olkapää/alaselkä. Osteopaattinen käsittely on kokonaisvaltaista, jolla pyritään vaikuttamaan koko kehon tasapainoon. Itse hoito on lempeää ja se tehdään asiakkaan omien liikeratojen mukaisesti. Osteopaattisella käsittelyllä saadaan vaikutusta hermostoon, niveliin, verenkiertoelimistöön, ja kehon nestekiertoon.

Suurin osa hieronnan vaikutuksesta perustuu lihasten ja kalvojen venytysvaikutukseen. Hieronnassa venytys tapahtuu eri tavalla kuin normaalissa venyttelyssä. Venytys voidaan kohdistaa lihaksen lähtökohtaan, keskialueelle tai kiinnityskohtaan. Hieronnalla voidaan venyttää lihaksen säikeitä kaikista suunnista. Tämä parantaa nestekiertoa, rikkoo mahdollisia kiinnikkeitä sekä lisää kudosten verenkiertoa. Tavoitteena on näin ollen kivun lievittäminen, fyysisen suorituskyvyn parantaminen ja lihasten toiminnan normalisointi.

Hieronnasta/hieronnasta osteopaattisin tekniikoin on apua esimerkiksi:

  • Niska- ja hartiaseudun kiputiloihin tai jännityspäänsärkyyn
  • Lihasjännityksiin
  • Nivelen rajoittuneeseen liikerataan (esim. olkapää)
  • Alaselän vaivoihin
  • Rasituksesta palautumiseen
  • Raajojen kiputiloihin